Året har begynt godt for Endúr Sjøsterk. Allerede før januar er omme har selskapet signert tre kontrakter med en samlet verdi på knappe 100 millioner kroner.

– Vi har så langt i 2022 signert kontrakter med Ballangen Sjøfarm, Gigante Salmon Rødøy og Høgskulen på Vestlandet. Samlet verdi på kontraktene er på nesten 100 millioner kroner. Året har begynt godt, sier daglig leder i Sjøsterk, Mons-Ove Hauge.

Ballangen Sjøfarm er et ekspansivt oppdrettsselskap med en årlig produksjon av laks på 11.000 tonn. Selskapets produksjonsfasiliteter ligger i Ofotfjorden i Evenes og Narvik kommune. Selskapet er delvis eid av Cermaq som i november bestilte en fôrflåte av Sjøsterk. Nå er det Ballangen Sjøfarm som er bestiller av en Sjøsterk 602-flåte. Flåten som i helhet blir produsert i betong, er på 20 x 40 meter og har en lastekapasitet på 600 tonn. Flåten får en boligdel på toppen og skal leveres allerede i desember 2022.

Sjøsterkflåten som Gigante Salmon har bestilt, er en bolig- og arbeidsflåte på 17×34 meter. Flåten har en lagringskapasitet på 600 tonn og skal leveres i mai neste år.
Gigante Salmon sin strategi er å benytte velkjent og utprøvd teknologi fra klassisk lakseoppdrett sammen med nye løsninger og slik utvikle framtidsrettede havbruksløsninger. Å velge en oppdrettsflåte fra Sjøsterk er i tråd med denne strategien. Flåten skal benyttes ved deres nye landbaserte oppdrettssatsing i Rødøy kommune på Helgeland i Nordland.
– Flåten er selve operasjonssentralen i det nye anlegget, og det er gledelig å ha denne kontrakten på plass. Det er en avgjørende forutsetning for driften av anlegget, sier Helge E. W. Albertsen, CEO i Gigante Salmon AS.


Han forteller at Gigante-konsernet har kjøpt to oppdrettsflåter fra Endúr Sjøsterk tidligere og at erfaringene er gode.
– Signeringen av denne kontrakten er en viktig milepæl for prosjektet og selskapet, sier Albertsen.

I tillegg har Høgskulen på Vestlandet signert en viktig kontrakt på en flåte som skal benyttes til dykkebase ved dykkerutdanningen i Bergen. Kontrakten er et resultat av offentlig anbudskonkurranse der Endúr Sjøsterk nådde lengst med forslag på løsning og pris. Dykkeflåten skal leveres i Q4 inneværende år. Samlet verdi på de tre kontraktene er på tett på 100 millioner kroner.

– Kontraktene sikrer gode arbeidsplasser og bidrar til god aktivitet i våre produksjonsfasiliteter like utenfor Bergen. Vi er glade for alle kontraktene, men det er spesielt gledelig at aktører som har bestilt flåter fra oss tidligere kommer igjen gang etter gang. Det tar vi som en bekreftelse på at vi leverer et produkt som tilfredsstiller kunder med høye krav til kvalitet og driftssikkerhet, sier Hauge.

Om Sjøsterk
Endúr Sjøsterk er en ledende produsent av fôrflåter med betongskrog for norsk havbruksnæring. Flåtene er utviklet for svært krevende omgivelser og skreddersys gjerne hver enkelte kundes individuelle behov. Selskapet er en del av Endúr ASA, et nordisk industrikonsern og en ledende aktør i markedet for marin infrastruktur og løsninger til sjø- og landbasert oppdrettsnæring.

Les mer om Sjøsterk her: https://www.sjøsterkflåter.no
Les mer om Endúr ASA her:
www.endur.no

Del