Sjøsterk har inngått avtale med Cermaq Norway om byggingen av en nøkkelferdig Sjøsterk 601-fôrflåte.

– Dette er vår første kontrakt med Cermaq Norway. Vi styrket tidligere i år vår tilstedeværelse i Nord-Norge, og vi begynner nå å se fruktene av denne satsingen, sier administrerende direktør i Sjøsterk, Mons-Ove Hauge.

Cermaq Norway er en av Norges største havbruksaktører, og hver dag produserer de mer enn én millioner måltider med sunn og bærekraftig laks. Alle anleggene ligger nord for Polarsirkelen, fra Bodø i sør til Elvevika i nord, en lokasjon på omtrent samme breddegrad som Honningsvåg. Fôrflåten som selskapet har bestilt er en Sjøsterk 601-flåte på 20 x 40 meter med lastekapasitet på 600 tonn fôr.

– Flere av Cermaqs anlegg er på avsidesliggende og svært værutsatte lokasjoner, noe som gjør kravene til fleksibilitet og driftssikkerhet er ekstra store. Fôrflåten designes og utvikles derfor for drift i robuste og krevende omgivelser, med fokus på gode arbeidsfasiliteter, sier Hauge.

Den aktuelle fôrflåten får tilhørighet ved ett av Cermaqs anlegg i Sagfjorden, Steigen/Hamarøy kommune. Kontraktsverdien er på 32,5 millioner kroner, og arbeidet starter opp umiddelbart. Allerede i mars vil flåten begynne å ta form i dokken på Stamsneset og i september er det overlevering til kunde.

– Vi er opptatt av bærekraft, og flåten Sjøsterk skal levere til oss vil tilfredsstille alle krav opp mot de standarder vi per tiden lever opp til, i tillegg til de tekniske kravene vi har til utstyr som skal leveres til Cermaq. Vi gleder oss derfor over det nye bekjentskapet og ser frem til det kommende samarbeidet og videre utvikling, sier Stian Simonsen, Teknisk Sjef Nordland i Cermaq Norway.

For ytterligere kommentarer, kontakt:
Administrerende direktør i Sjøsterk, Mons-Ove Hauge: Tlf: 95 76 41 78
CEO i Endúr ASA, Jeppe Raaholt: Mob: 97 66 97 59
CFO i Endúr ASA, Lasse Kjelsås: 908 49 772

Del