Etter tre måneder og flere oppgraderinger, satte i dag Kongeskipet Norge kursen mot hovedstaden.

– Dette var det første oppholdet til Kongeskipet Norge hos Endúr Maritime på Laksevåg. Skipet har blant annet fått nytt skipsteknisk kontrollsystem (nye hendler, spaker og infoskjermer med programvare for fremdriftssystemet), det er utført overflatebehandling av styrehuset, samt ytre vedlikehold og interiørarbeider. Det var med andre ord et betydelig oppgradert skip som i dag la fra kai på Laksevåg, sier KHMS-sjef i Endúr Maritime, Rune Torgersen.

Kongeskipet ankom Laksevåg i begynnelsen av september og etter knappe tre måneder har det altså satt kursen hjem mot Oslo og en velfortjent juleferie. På mandag dimmer de vernepliktige, men allerede dagen etter får besetningen 18 nye menige ombord.

Disse er håndplukket for å avtjene førstegangstjenesten på det royale skipet.

Det er Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) som på vegne av Sjøforsvaret har inngått rammeavtale med Endúr Maritime AS på vedlikeholdstjenester på Kongeskipet Norge. Rammeavtalen omfatter både reparasjoner, vedlikehold og eventuelle oppgraderinger av fartøyet i avtaleperioden. Avtalen ble inngått i februar og har en anslått verdi på cirka 50 millioner kroner.

– Neste gang Kongeskipet Norge kommer tilbake i september neste år, er det 5-års klassing som står for tur med opphold i tørrdokken på Laksevåg. Vi ønsker skip og besetning god og trygg reise rundt kysten til hovedstaden og på gjensyn til neste år, oppsummerer Torgersen.

Se video fra da Kongeskipet Norge la fra kai på Laksevåg.

Del