25. juni 2021 – Marcon Gruppen AB (Marcon), et heleid datterselskap av Endúr ASA, har i løpet av den siste måneden vunnet flere marine infrastrukturkontrakter i Sverige, til en verdi av totalt 53 millioner SEK.

Totalt ni nye kontrakter er inngått i løpet av den siste måneden, og varierer fra SEK 1,2 til SEK 16 millioner i kontraktsverdi. Kontraktene er signert med både offentlige og private kunder.
Tre av kontraktene er for kai-reparasjoner, to for vollgrav og havnevedlikehold, pluss kontrakter for erosjonsbeskyttelse, mudring og installasjon av havbunnsrørledning.

– Historisk sett har en av våre største styrker vært en svært mangfoldig prosjektportefølje. Disse nye prisene understreker vår evne til å vinne kontrakter i forskjellige fagdisipliner og i forskjellige størrelser, noe som resulterer i et relativt risikofri ordrereserve, sier Jörn Ryberg, administrerende direktør i Marcon.

Marcon ble etablert av Jörn Ryberg i 1982 og er i dag markedsleder innen marine infrastruktur i Sverige. Selskapet utfører en rekke tjenester knyttet til konstruksjon av marine infrastrukturer og marine tjenester, samt andre tilstøtende tjenester, inkludert hydrografiske tjenester, mudring, utleie, inspeksjoner og dykking.
– De ni nye kontraktene vil bli utført i løpet av de neste 6 – 9 månedene, sier Jörn Ryberg.

Marcon fungerer både som uavhengig entreprenør og underleverandør i byggeprosjekter og andre tjenester. Hovedkontoret er i Ängelholm, Skåne, med kontorer i Stockholm, Malmö, Göteborg, Sölvesborg og Härnösand. Konsernet opererer i det svenske markedet under merkene Swedish Sjöentrepenad (SSE), Marcon Teknik (MTE), Frog Marine Service (FMS), SVENTAB og Marcon Windpower.

Marcon er et heleid datterselskap av Oslo børsnoterte Endúr ASA.

For mer informasjon, kontakt:
Media
Hans Olav Storkås, administrerende direktør i Endúr, tlf: +47 901 22 744
Investorer
Lasse B. Kjelsås, finansdirektør i Endúr, tlf: +47 908 49 772

Del