Sterk kommersiell forståelse og god bransjekunnskap er noen av årsakene til at Einar Olsen (38) går fra å være interim CFO til Endúr-konsernets permanente finansdirektør.

– Det er veldig gledelig at Einar Olsen har takket ja til å bli Endúr-konsernets permanente CFO. Han kjenner selskapet og de prosessene vi har vært gjennom godt, samtidig som han har svært sterk kommersiell forståelse. Han bidrar dermed både med kommersiell kompetanse og kontinuitet, sier konserndirektør i Endúr ASA, Jeppe Raaholt.

Olsen har siden høsten 2021 vært ansatt i Endúr ASA, først som leder for forretningsutvikling og deretter som interim CFO, men har i de foregående seks årene vært økonomisjef i datterselskapet BMO. Nå går han altså inn i rollen som CFO i Endúr ASA på permanent basis. Han har to mastergrader; én i regnskap og revisjon (MRR) og én i økonomi og administrasjon (Siviløkonom) fra Handelshøyskolen BI. Olsen tiltrer stillingen f.o.m. 2. august.
– Olsen har over tid opparbeidet seg stor respekt og tillit i selskapet og blant våre eiere. Vi samarbeider også svært godt, hvilket er en forutsetning for den videre utviklingen av konsernet, sier Raaholt.

Han forteller at Endúr-konsernet de siste årene vært gjennom en omfattende struktureringsprosess, men at de med Olsen som en fast del av ledelsen er godt skodd for den videre reisen.
– Ansettelsen bidrar til at vi fremover kan opprettholde og styrke fokuset på arbeidsoppgavene, nemlig å ytterligere styrke konsernets posisjon som den ledende aktøren i markedet for marin infrastruktur og løsninger til sjø- og landbasert oppdrettsnæring, sier Raaholt.

Olsen er glad for muligheten han nå har fått i Endúr-konsernet.
– Endúr er et spennende konsern med stort potensial. Selskapet har vært gjennom betydelige strukturelle endringer, men utviklingen er god og fremtiden ser lys ut. Jeg gleder meg derfor til å ta fatt på arbeidsoppgavene og å være med å videreutvikle konsernet og våre datterselskaper, sier Olsen.

Del