Aqua

Endúr Aquaculture produserer integrerte betongflåter for havbruksnæringen i Norge. Våre hovedprodukter er fôrflåter tilpasset utsatte og krevende omgivelser. Disse er skreddersydd etter kundens individuelle behov.
Det tette samarbeidet med våre kunder sikrer også kvaliteten, fleksibiliteten og robustheten på våre etterspurte produkter i et konkurranseutsatt marked.

Om

Endúr Aquaculture kan gjennom Endúr Sjøsterk vise til en omfattende produksjon av betongflåter til oppdrettsnæringen gjennom flere tiår. Selskapet har også lang erfaring med produksjon av andre flytende betongkonstruksjoner, som for eksempel arbeidsflåter, postsmolt-anlegg, lagrings- og serviceflåter etc.

Lokasjon

Denne virksomheten er lokalisert på Stamsneset ved Grimstadfjorden, sør for Bergen. Fasilitetene inkluderer en moderne fabrikasjonsfabrikk og en oppgradert tørrdokk på 22x90 meter. Avhengig av størrelsen på hver lekter, gir det oss en parallell produksjonskapasitet på opptil tre fôrlektere.

Markedet

Endúr har over flere tiår produsert og levert Sjøsterk-flåter til akvakulturnæringen langs hele norskekysten der det drives oppdrett, fra Rogaland i sør til Finnmark i nord. På kundelisten står både lokale selskaper og store børsnoterte oppdrettskonsern.

Rask produksjonstid og lang levetid

Endur Aquaculture leverer betongkonstruksjoner med fleksible løsninger, rask produksjonstid og høy kvalitet. Dette bidrar til å holde drifts- og vedlikeholdskostnadene for våre kunder på et forutsigbart og lavt nivå. Flåtene prosjekterer og produseres for å kunne brukes i operativt drift i minst 50 år. Det legges derfor stor vekt på å konstruere og bygge flåteløsninger med mulighet for fleksible bruksområder som kan tilpasses nye og fremtidige behov i oppdrettsnæringen.

Stort produktspekter

Endúr Aquaculture sine Sjøsterk-flåter varierer i størrelser, og har vanligvis en lastekapasitet på 300 - 600 tonn med fôr. I tillegg kan kunden velge ulike løsninger og behov knyttet til annen lagringsplass, ensilasjekapasitet, kontor/lugar/mannskapsavdelinger etc. Flåtene tilpasses de forutsetninger som kreves i forhold til alle vær- og bølgeforhold der det er mulig å drive oppdrett. Vi samarbeider med en rekke underleverandører om alle sentrale utstyrskomponenter, og våre fôrflåter leveres med det utstyret som kunden selv ønsker inkludert.