Om oss

Endúr er et gammelnorsk ord som avstammer fra ordet «endurnýja» som betyr å fornye, men Endúr har også andre betydninger som «varig» eller «vedvarende». Endúr vil også kunne sees på som en forkortelse av det engelske ordet endurance som betyr utholdenhet.

Det eneste konstante, er endring.

01

01

Verden endrer seg stadig, derfor må vi også gjøre det. Skal man overleve og utvikle seg må man evne å være tilpasningsdyktig og innovativ. Fornyelse har definert vår kultur og skal fortsette å gjøre det. I Endur er vi kontinuerlig på jakt etter nye ideer, nye løsninger, nye mennesker og nye muligheter.

Vår opprinnelse

02

02

Endúr ASA ble etablert i 2019 etter sammenslåing av Bergen Group ASA og Endúr Fabricom. Fusjonen samlet den solide erfaringen og industrielle kunnskapen fra en rekke tidligere selskaper, flere med opprinnelse fra helt tilbake til 1850-årene.

I dag er Endúr ASA et stort industrikonsern med base på Vestlandet, med nesten 400 ansatte og en ordrebok på nesten en milliard kroner. Endúr sin nye ledergruppe har definert tre viktige forretningsområder for fremtidig vekst; Akvakultur, Marin infrastruktur og Maritim & tilkomstteknikk

Våre verdier

03

03

Endúr representerer i dag all kunnskap og erfaring fra to av Norges ledende industrikonsern.
Selskapet leverer nå et nytt nivå av fleksible problemløsninger tilpasset helt spesifikke kundebehov i en rekke forskjellige bransjer.

Vi er de ansvarlige ekspertene: respektfull, hjelpsom, ærlig og åpen. Vi tilpasser oss alle utfordringer og er alltid fullt ut involvert i våre kunders mål og ambisjoner.

I en stadig skiftende verden tar vi allikevel utgangspunkt i våre tre kjerneverdier:

 • 01

  Sikkerhet

  Vi setter sikkerheten til våre ansatte, våre kunder og miljøet i sentrum av alt vi gjør. Hver dag og overalt.

 • 02

  Fleksibilitet

  Våre systemer og prosesser er smidige, tilpasningsdyktige og responsive mot ekstern påvirkning. Vi tenker annerledes hver gang.

 • 03

  Tillit

  Vi omfavner tradisjonelle verdier – først og fremst tillit. Vi lever etter vårt ord og forventer at våre forretningspartnere gjør det samme.

Robust og fleksibel

04

04

Lanseringen av Endúr har skapt et robust og ambisiøst industrikonsern. Vi har et bredere spekter av kompetanse og en større tilstedeværelse i flere viktige markedssegmenter – over et større geografisk område. Dette gjør oss i stand til å opprettholde vår strategi for strukturell og organisk vekst innen havbruks-, maritim- og energisektoren.

 • 01

  endúr havbruk

  Spesialister på produksjon av fullt integrerte fôr- og arbeidsflåter for norsk oppdrettsnæring.

 • 02

  endúr maritim

  Tilbyr omfattende kompetanse og erfaring med komplekse maritime tjenester, inkludert teknisk vedlikehold av skip.

Vår prosess

05

05

På tvers av alle sektorer bruker vi vår velprøvde prosess. Dette for å sikre at våre ressurser brukes riktig og gir ønsket resultat, både i forholdt til kvalitet, verdi og konstander.
Prosessen inneholder fire trinn:

 • 01

  Aksept

  Vi mottar prosjektet fra kunden og signerer avtalen.

 • 02

  Forståelse

  Vårt team vurderer utfordringen og prøver å forstå alle aspekter av den.

 • 03

  Tilpasning

  Vi tilpasser ressursene våre og utvikler en løsning som gir maksimal verdi.

 • 04

  Ferdigstilling

  Basert på vår erfaring og kompetanse ferdigstiller vi løsningen kostnadseffektivt.